El Punyalet guanya la 2a Copa Tísner de Scrabble

La Sala Gòtica, un marc incomparable, com se sol dir, per a un homenatge del tot sentit.

La il·lusió moltes vegades és capaç de vèncer la resistència dels entrebancs. A Molins hi hem apel·lat cegament fins donar forma a la 2a Copa Tísner de Scrabble en català per equips. El resultat ha estat una jornada pura de scrabble, amb absències destacades i noves incorporacions en el panorama de l’scrabble en català. No ens correspon fer-ne una valoració perquè segurament seria a l’alça, amb riscos evidents de semblar pretensiosa.

El pegat a l’ull, l’estelada, versos amb tot el sentit, imatges del passat que ens obstinem a no oblidar, tot en un fons de pantalla mentre els equips ocupaven la Sala Gòtica del Palau de Requesens, de Molins de Rei. La millor sala de Molins, possiblement, i l’ocasió se la mereixia. Així, amb el pes de la solemnitat que aquesta sala irradia, l’organització havia preparat amb tota mena de detalls, i un petit obsequi, un ambient acollidor en què els jugadors esdevinguessin els autèntics protagonistes del torneig.

Vuit equips amb accents diversos de la geografia catalanoparlant entre els seus integrants, es donaven cita per conquerir un premi menor, ja que el veritable guardó era estar en aquells moments jugant en la memòria de l’Avel·lí Artís Gener, Tísner. Després de les sis rondes quedaria ben clar quins premis s’havien de repartir i per qui:

  • Equip guanyador:

    • “El Punyalet”, de Manresa. Els seus jugadors, Valentí Rossell, Èric Olmedo, Rosa Riera, Muntsa Clotet i Ramon Torres (suplent), reberen el premi per part d’en Raimon Artís, fill de l’homenatjat.

  • Equip ideal:

    • Millor jugador 1: Anna Genís (Deseners), amb 5 victòries de 6, empatada amb el Valentí Rossell (El Punyalet) i el Salvador Alsius (Escarbats), però amb més punts al seu favor.

    • Millor jugador 2: Miquel Sesé (Deseners), amb 5 victòries de 6, empatat amb l’Èric Olmedo (El Punyalet) i l’Antoni Arcas (Escarbats), però amb més punts al seu favor.

    • Millor jugador 3: Lluís de Yzaguirre (Deseners), inapel·lable, amb 6 victòries de 6.

    • Millor jugadors 4: Moisès Solé (Remolins), amb 5 victòries de 6, en solitari.

  • Jugada més valuosa:

    • Rosa Maria Cot per la paraula ESCORÇA que li van representar 158 punts.

I mentre les autoritats feien el lliurament de premis, tres generacions dels Artís coincidien en la mateixa sala. La neta del Raimon tot just caminava i mirava amb l’esguard innocent d’un blau intens tota aquella gentada que aplaudien i feien parlaments.

I a nosaltres, com a organització, només ens cal agrair la presència dels equips i dels jugadors que han fet realitat un somni que va començar des de la modèstia , i que s’ha fet realitat també des de la modèstia:

Gràcies Vilanova i la Geltrú

Gràcies El Prat

Gràcies Barcelona

Gràcies Molins

Gràcies Manresa

I com no,

Gràcies a l’Ajuntament de Molins de Rei, al CNL de Molins de Rei, a l’Associació de Botiguers de Molins de Rei, al Club Scrabble Manresa i al Joan Montané.

Resultats de la 2a Copa TísnerImatges de la 2a Copa Tísner

Deixa un comentari