Dades històriques dels jugadors de la CUSCA

Si, d’una banda, tenim la pàgina amb les dades generals de la CUSCA, aquí podeu veure un resum de dades relacionades amb les partides de CUSCA jugades i registrades al MiMaM des del 2010. Són taules recollint les xifres de tots els jugadors que han passat pels taulers de la CUSCA del MiMaM, relacionats amb aspectes diversos que solem tenir en compte en les diferents classificacions: partides disputades, punts sumats, scrabbles, centenàries, arrissades…

A tots els grups de taules, hi ha unes llistes on apareixen les dades dels jugadors habituals i, a sota, els jugadors esporàdics.

Partides i punts

Les primeres taules estan relacionades amb les partides: nombre de partides disputades, nombre total de punts assolits i mitjana de punts per partida.

Pel que fa al nombre de partides disputades, al capdamunt hi ha en Xavier Albons (amb més de 400 partides jugades). Pel que fa a punts acumulats, en Xavier també encapçala la classificació amb més de 100.000 (de fet, és l’únic jugador que ha superat la barrera dels 100.000: deu ser per això que no hi ha qui el tregui de la presidència del club). En la tercera taula, però, que pel que fa a la mitjana de punts per partida, hi ha uns quants jugadors que el superen. Aquesta classificació l’encapçala na Marta Rovira, amb més de 250 punts de mitjana per partida.

A sota podeu veure les mateixes classificacions corresponents, en aquest cas, als jugadors que no han arribat a jugar el mínim de partides per a ser considerats habituals.

Scrabbles

Com sabeu, l’scrabble és la jugada màxima que persegueix el jugador de Scrabble a cada tirada. No sempre és fàcil desfer-se de les set peces del faristol d’una tacada, però s’intenta. A les taules següents podeu veure la classificació de jugadors per nombre de bingos aconseguits (que torna a encapçalar en Xavier, amb més de 540 scrabbles. Com en l’apartat anterior, però, l’efectivitat de bingos per partida la torna a encapçalar na Marta Rovira, amb una mitjana de gairebé 1,5 scrabbles per partida.

Centenàries

Com que de fer punts es tracta, si a la jugada que fas, a banda de posar-hi les set peces, pots aprofitar una o més de les caselles de premi, pots arribar a fer més de 100 punts en una jugada. Aquestes taules recullen això: nombre de centenàries assolit (classificació encapçalada com no per en Xavier), i percentatge de centenàries per partida. En aquesta classificació, al capdavant, també un altre cop, na Marta Rovira.

En aquest aspecte, cal destacar el cas d’en Lluís de Yzaguirre, que ha estat l’únic jugador que ha aconseguit fer dues centenàries en la mateixa partida.

Arrissades

Pel que fa a les darreres taules, tracten sobre una altra jugada que sol donar molt premi, l’arrissada: és a dir, fer un bingo quan ja no queden peces al sac i que, a banda dels punts assolits en la jugada, ve acompanyat amb els punts de totes les peces que encara tenien els contrincants al faristol (punts d’arrissada). En aquest cas, teniu classificacions del nombre d’arrissades totals, el percentatge de scrabbles que han estat arrissades, el nombre de punts d’arrissada acumulats, i la mitjana de punts per arrissada.

En aquest cas, al capdavant de la classificació, trobem n’Albert Rodríguez Capdevila com el jugador que ha aconseguit més arrissades (més de trenta) i més punts d’arrissada totals (gairebé 1.000 punts). En l’efectivitat de les arrissades, però, trobem na Maria Garcia (una jugadora que fa moltes temporades que ja no ve a les nostres trobades i que, com a tants altres trobem a faltar), amb un percentatge del 31% (és a dir, gairebé una tercera part dels bingos que va fer van ser arrissades). També té la mitjana de punts per arrissada més alta (amb gairebé 40).