1r Campionat d’Aparaulats de Molins de Rei

Aquest campionat es juga en llengua catalana.

Sistema de competició

El campionat es jugarà en dues fases, més una tercera opcional (la més important!) de trobada presencial (no virtual) de celebració final.

1a Fase

Per aquesta fase es dividiran els participants en grups de 10 (aproximadament). L’organització intentarà assegurar que els grups siguin equilibrats, evitant que hi hagi grups molt més forts que altres. Per fer-ho es considerarà la trajectòria de cada inscrit en el joc d’Angry words/Apalabrados. S’usarà com a barem el percentatge de victòries. En cas que algú mai no hagi jugat a l’Angry words/Apalabrados, se li adjudicarà un barem “0”.

Cada grup disputarà una lliga en què tots els integrants s’enfrontaran entre ells una sola vegada. La classificació final comportarà el passaport per als millor classificats cap a la fase 2. La resta de participants quedaran eliminats en aquesta primera fase, tot i que hauran pogut jugar un mínim de 8 a 10 partides (segons inscripcions). Per confeccionar la classificació, s’obtindrà un punt per partida guanyada i, si fos el cas, mig per partida empatada. Els criteris de desempat seran primer la diferència de punts a favor i en contra i, si l’empat persistís, el total de punts a favor.

La celebració de la fase 1 es farà entre els dies 10 de desembre i 13 de gener, ambdós inclosos. Si passada aquesta data alguns enfrontaments encara no s’haguessin disputat, l’organització els considerarà nuls (perduts per ambdós contrincants, amb 0 punts).

Trobeu les dades d’aquesta fase en aquest enllaç.

2a Fase

En funció de les classificacions dels diferents grups de la fase 1, els participants s’ubicaran en dos nous grups:

  • Grup dels mestres: El formaran 16 participants que sortiran de les primeres posicions de cada grup. Una vegada se sàpiguen les inscripcions concretes, es determinaran les posicions específiques.
  • Grup dels aspirants: El formaran 16 participants que sortiran de les posicions immediatament següents a les que determinen les del grup de mestres. Cal esperar a les inscripcions reals per concretar les posicions per a accedir a aquest grup.

Aquesta segona fase es resoldrà amb un sistema d’eliminatòries en què el guanyador de cada eliminatòria haurà de ser el millor de tres partides, tant per al grups dels mestres com dels aspirants. En el cas que un jugador guanyi les dues primeres partides, la tercera no caldrà que es disputi. Les partides s’hauran de fer en les següents dates:

      • Vuitens de final: del 15 al 27 de gener
      • Quarts de final: del 29 de gener al 03 de febrer
      • Semifinal: del 5 al 10 de febrer
      • Final: del 12 de febrer al 17 de febrer

3a Fase

Trobada Festiva. El dia 23 de Febrer (lloc per concretar) s’organitzarà una trobada no virtual per a tots els participants amb diferents activitats relacionades:

  1. Lliurament del premi al Millor Aparaulador de Molins de Rei, que sortirà del guanyador del grup dels mestres.
  2. Final complementària d’exhibició: Després d’haver demostrat la vàlua en la precedent competició d’Aparaulats, es proposarà als guanyadors dels grups de mestres i aspirants que s’enfrontin en directe en una partida de Scrabble reproduïda per al públic assistent a través d’un tauler gegant . Si algun campió no pot –o no vol- venir, prendrà el lloc el millor classificat del seu grup en disposició de fer-ho.
  3. Hi haurà disponibles espai i jocs per fer partides improvisades de Scrabble entre els participants.
  4. Finalitzada la Final complementària d’exhibició, es proposaran problemes de Scrabble al tauler gegant per a què els assistents s’hi trenquin la closca.
  5. En finalitzar les activitats proposades, refrescs i aperitius per a tothom.

Deixa un comentari