Final d’any amb duplicada, la 8a d’hivern

Hem acabat el 2023 amb la ja tradicional partida duplicada d’hivern i, com no pot ser d’una altra manera, amb un brindis nadalenc amb cava i quatre torrons. Ah! I unes delicioses trufes amb les que la Marta va excel·lir, com és habitual. Boníssimes!

Per a l’ocasió, el Juanjo Edo va exercir de màster mentre la resta ens vam preparar per disputar el darrer torneig de l’any. També d’una forma tradicional, el Carles Cassanyes ens va venir a veure en aquesta darrera partida anual. Tots plegats, doncs, 8 contrincants teníem ja disposades totes les lletres ben ordenades per ser capturades a mesura que el màster així ens ho ordenés. Bé, el Dani va fer tard i no va poder començar la partida a l’hora.

La botzina (metafòrica) inicia el descompte dels primers 3 minuts de la partida. El clic-clic de les fitxes en canviar de posició i el lleuger impacte sobre el faristol harmonitzen l’ambient amb una música de sobres coneguda per tothom.

En el primer faristol les jugades provoquen poques diferències entre uns i altres, gairebé igual que en la segona jugada en què tothom troba el seu Scrabble, els uns amb més punts que els altres, però res encara significatiu, tret de l’Albert que es queda sense Scrabble. Encara sort que el tauler li permet sumar força punts i no quedar despenjat ja a les primeres de canvi. Però vet aquí que l’Albert s’encaparra en distanciar-se a la baixa i comet un error de coordenades que li fan sumar 0 punts mentre la resta mentre la resta setantegen i vuitanteja (el Xavier) la jugada. Gairebé sembla que en un acte de companyonia o solidaritat, tant el Joan com l’Adrià van jugar també un 0, mentre que el Carles es va quedar a mitges tintes amb una trentena de punts. Arribats a la 5a ronda, cap jugada destacable feia canviar les coses i la Marta encapçalava la classificació provisional seguida d’en Xavier i després de en Francesc, en tercera posició. Ups, i el Dani sense aparèixer, encara!

La sisena mà atorgava una jugada digna d’uns 40 punts que tothom va trobar, no exactament tots iguals, excepte la Marta que es va decidir a fer un 0. Ep! Que a la ronda 8 ja ha arribat el Dani que s’incorpora a corre-cuita! Les següents rondes fins a la 10a no haurien de passar a cap història perquè van ser jugades que arreplegaven punts però sense que cap jugador hagués d’enlairar-se en la classificació per haver-ne tret molts més que els altres. Totes les tirades es movien dintre d’un marge de certa seguretat entre uns i altres. Només quedaven endarrerits aquells qui s’entestaven en fer jugades invàlides i, per tant, sense sumar punts al seu compte particular. En aquest sentit, al 0 de la Marta en la 6a ronda, s’hi afegia el 0 d’en Francesc en la 8a i els de l’Adrià i el Dani en la 10a. En la classificació provisional ara hi manava el Xavier, seguit per en Carles i la Marta amb una puntuació gairebé igual.

Si les rondes anteriors s’havien caracteritzat per una escassetat de punts general, aquest tram fins a la 15a mà va ser ben tot al contrari. La 11a, 12a i 14a jugades es van saldar amb diversitat de Scrabbles, cadascun els seus, i com a únic fet a tenir en compte és que el més valuós el trobava el Xavier en la 11a, tot i que només sumava 6 punts més que la següent opció amb més punts, que bons són per mantenir-se primer. La 13a mà i la 15à es resolien amb jugades de força punts sense Scrabble que tothom va aprofitar. És normal, doncs, que la classificació seguís igual de com havia finalitzat en l’anterior tram, amb en Xavier en primer lloc, seguit d’en Carles i la Marta, encara molt igualats.

Les darreres jugades, com sol ser habitual en aquestes alçades de la partida, es desenvolupen en un tauler mancat d’espais i amb l’atzar capriciós que juga amb la combinació que vol per deixar les darreres lletres per jugar. La situació és la d’un líder destacat respecte el segon classificat, i una tercera posició molt a prop de la segona. Hauria de passar alguna badada important o alguna jugada només vista (i jugada!) per algun dels contrincants que atorgués molts punts i no a la resta. Sinó, el peix ja estaria venut. Però res d’això va passar i les puntuacions obtingudes en aquestes 5 darreres mans van ser molt similars i poc distanciades, fet que va corroborar la classificació provisional des de la ronda 10, quant a les posicions de podi es refereix.

Tauler final projectat

Enhorabona al Xavier Albons per proclamar-se Campió de la 8a Duplicada d’Hivern 2023.

La classificació final la podeu veure en la taula màgica!. Passeu el cursor per qualsevol espai de la taula per saber amb quin faristol ha jugat cada participant i la puntuació que ha obtingut en cada ronda:

Deixa un comentari