Normativa del joc

Aquí hi podràs trobar unes normes bàsiques per al bon funcionament de les partides que podran ser més o menys rígides depenent del caràcter del torneig.

A “Mots i Més a Molins, club de Scrabble” hem apostat per un sistema integrador en la nostra Lliga CUSCA, la qual és ideal per a nous jugadors. Les partides que transcorren en aquesta lliga no es regeixen estrictament per la normativa publicada, sinó que la màxima pretensió és l’aprenentatge dels iniciats i treure’ls la pressió de les primeres jornades. Al voltant del tauler hi ha tres o quatre jugadors, la qual cosa evita un enfrontament cara a cara entre dos jugadors, molt més agressiu.

Per què fem una lliga i no una simple jornada de joc si no es pretén competir? Senzill. Una mica de competició introdueix l’estímul suficient per intentar fer-ho millor. Aquest sistema permet veure l’evolució de cada jugador a mesura que passen les jornades i funciona com una autoavaluació, amb pujades i baixades en la classificació. En cap cas s’imposarà el rigor, ans el contrari, la laxitud i la flexibilitat són els principals components de l’èxit de les nostres trobades.

En canvi, potser en un futur s’introdueix alguna competició de caràcter més seriós, on la normativa serà el garant per a què tots els jugadors gaudeixin d’un bon sistema arbitral. Aquestes competicions adoptaran els Sistema Clàssic d’Un Contra Un, molt més directe, en què l’estratègia hi juga un paper decisiu per aconseguir finalment la victòria en la partida.

Com veieu, són dos modalitats ben diferents, les quals intentarem que tinguin cabuda en el nostre modest projecte.

En aquest apartat també hi trobareu les fulls d’anotació que fem servir per jugar.