Final de la Duplicada del Confinament

Bé, amb la jugada 17 arribem al final de la Duplicada del Confinament. Amb un faristol que només té una vocal i consonants difícils de compaginar sembla que cal aprofitar les peces i les caselles al màxim per a esgarrapar uns quants punts. La jugada mestra, de fet, només és de 26 punts, que es poden aconseguir amb cinc paraules diferents. En aquest cas, el coneixement dels mots de tres peces torna a ser fonamental per a aconseguir emportar-se els punts.

Una primera possibilitat són els mots VENTIS i VENITS a L7, que permeten afegir els punts del mot SAD (una de les lletres de l’alfabet àrab). Una segona possibilitat són les formes del verb tibar TIBIN o TIBIS a 11K, que també sumen punts amb la interjecció BAH, un altre clàssic de la llista dels mots de tres fitxes. La darrera opció per a fer els 26 punts és el mot ESTIB a L8, que combina dues formes de primera persona del present d’indicatiu en forma baleàrica dels verbs estibar i badar (el coneixement de la variació dialectal és una altra de les riqueses que permet conèixer aquest joc).

Gràcies a tothom que ha participat en aquesta duplicada.

No publicarem cap llista de resultats perquè la intenció d’aquesta duplicada era més lúdica que no pas competitiva, però si esteu interessats a rebre informació sobre les jugades que ens heu fet arribar ens podeu adreçar un missatge a molinscrabble@gmail.com.

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s