Molins al 7è Campionat Mundial de Scrabble en català

Els dies 17 i 18 es va celebrar al Festival DAU de Barcelona el 7è Campionat Mundial de Scrabble en català, amb la participació d’alguns dels jugadors de nostre club Mots i Més a Molins. Hi van prendre part 68 jugadors en total de clubs arreu dels Països Catalans, i d’altres jugadors sense adscripció a cap club. Entre els clubs que aportaven jugadors, a banda de Molins, hi havia Barcelona, Manresa, El Prat, Eivissa, Manacor, Sabadell, Matadepera, i Badalona.

Dels molinencs, el millor classificat fou en Xavier Albons que va acabar en 11a posició amb 6 victòries, millorant en una posició la 12a plaça del mundial anterior.

Amb les mateixes victòries van quedar l’Àlex Abad, que tot i participar en nom de Matadepera, el considerem un molinenc més de ple dret per ser dels meus compromesos amb el club, i la Marta Rovira. L’Àlex va obtenir la 20a posició i la Marta, tot seguit, la 21a. L’Àlex Abad aconseguí el premir a la millor jugada amb L·L amb el mot AL·LITERA de 100 punts.

Meritòria classificació la del Moisès Solé que, a més a més, va portar cap a Molins la millor jugada del campionat amb la jugada PORGARIA de 158 punts. El més curiós és que el fet d’empatar no és gaire habitual, i menys en un jugador. Es dóna el cas, però, que el Moisès Solé va empatar en aquest mundial i en l’anterior, obtenint en ambdues ocasions 5,5 victòries.

Amb 5 victòries hi ha l’Albert Rodríguez que cau fins a la 27a posició, un paper un xic decebedor si es té en compte la 6a posició de l’anterior mundial amb 7 victòries.

El Juanjo Edo debutava en un mundial, i les 4 victòries obtingudes el situen en la 50a posició. Una primera experiència de cara a futures edicions, amb sensacions més que positives.

I, finalment, amb 2 victòries i en 63a edició hi ha el Francesc Gelabert que, com l’Àlex Abad, és un membre actiu de Molins tot i competí en nom del Prat.

Amb tots i amb sorts diverses, el MiMaM va tenir grans representants al Mundial, i el que és més important, van portar el nom de Molins de Rei al campionat.

Els tres millors classificats són tres vells coneguts de la competició. En comú tenen dues victòries absolutes cadascú en Mundial de Scrabble en català i, és clar, només un d’ells ha tingut la sort del seu costat per assolir el seu 3r Mundial, tots amb 8 victòries:

  • Campió: Marc Vigo
  • Subcampió: Joan Ramon Manchado
  • 3r classificat: Miquel Sesé

Aquí trobareu la Crònica bilíngüe del Mundial i els resultats complets de totes les partides i rondes.

GALERIA D’IMATGES

Glosa abans del Mundial dels mallorquins Mateu Xurí i Maribel Servera.
Glosa abans del Mundial dels mallorquins Mateu Xurí i Maribel Servera a l’Ateneu Mulei de Molins de Rei.
La delegació molinenca: la Marta, el Moi, el Xavier, l'Albert i el Juanjo.
La delegació molinenca: la Marta, el Moi, el Xavier, l’Albert i el Juanjo.
Preparant taules per a l'inici del Mundial
Preparant taules per a l’inici del Mundial

 

A ple rendiment
A ple rendiment

 

Darrera ronda decisiva, primeres taules.
Darrera ronda decisiva, primeres taules.
El Josep Maria Martí i el Moisès Solé van fer 158 punts en dues jugades diferents. Ambdós s'emporten el premi a la millor jugada.
El Josep Maria Martí i el Moisès Solé van fer 158 punts en dues jugades diferents. Ambdós s’emporten el premi a la millor jugada.
Millor jugada amb L·L per a l'Àlex Abad.
Millor jugada amb L·L per a l’Àlex Abad. En Joan Ramon Manchado cedeix el premi a l’Àlex (que fa la segona jugada més valuosa amb L·L) perquè els premis no són acumulatius.
Millor jugador sub1000 per al Joan Andreu, que quedà en 13a posició.
Millor jugador sub1000 per al Joan Andreu, que quedà en 13a posició.
Millor sub 1200 per a n'Antoni Riera, en 10a posició.
Millor sub 1200 per a n’Antoni Riera, en 10a posició.
Millor debutant per a Joan Llodrà, en 16a posició.
Millor debutant per a Joan Llodrà, en 16a posició.
El Podi: Joan Ramon Manchado (2n), Marc Vigo (campió) i Miquel Sesé (3r)
El Podi: Joan Ramon Manchado (2n), Marc Vigo (campió) i Miquel Sesé (3r)

Deixa un comentari