Marta Rovira, guanyadora de la Duplicada d’hivern 2022

Com cada temporada, pandèmies a part, arribades aquestes dates ens agrada acabar l’any, que no la temporada, amb una partida duplicada.

En aquesta ocasió, i per sorpresa!, hem comptat amb la presència del recent campió mundial en català, el Carles Cassanyes. Amb ell i una bona resposta dels jugadors del club, hem arribat a omplir la sala del Carpe Diem, tot i que a darrera hora hem hagut de lamentar alguna baixa.

S’ha estrenat en aquesta modalitat de joc el Pep Marbà, però la resta de participants ja som vells coneguts i amants del format de partida duplicada. Com a àrbitre i mestre de cerimònia exerceix el nostre president, el Xavier Albons, campió de la darrera duplicada, la de l’estiu de la temporada 2021-2022.

Tots preparats, comencen els tres primers minuts per a resoldre la primera jugada. Dels 12 participants, la meitat troben la millor jugada. La resta ja van perdent algun llençol de la bugada. Amb la segona jugada es produeix una altra sacsejada notable, doncs només 3 participants troben Scrabble, sent la jugada del Juanjo amb un TÈTRIQUES de 75 punts la millor. La Marta i el Carles troben el RESQUITAT de 69 punts i es col·loquen colíders provisionals ja en la segona jugada. Les jugades 3a i 4a ronda són prou anivellades entre tots els participants com perquè no es produeixi cap diferenciació important.

En la cinquena ronda, el Joan és l’únic jugador que veu un DESGASIS de 65 punts, que li val per col·locar-se 3r provisionalment, darrera la Marta i el Carles. En aquesta mateixa jugada la Marta ja li ha rascat 5 punts al Carles i es posa com a líder en solitari. En les 6a i 7a ronda no hi ha cap jugada destacable que despengi ningú de la partida , però sí en la 8a on la majoria de jugadors troben Scrabble excepte 3, la bugada dels quals ja té menys llençols. Semblant és la 9a ronda on l’Isaac prova un Scrabble inexistent mentre la resta en troben de bons. Un altre llençol perdut per gairebé esborrar-se de la partida, tot i que encara queden rondes.

Les rondes 10 i 11 signifiquen l’equador de la partida, prou agradable de jugar perquè els faristols tenen bones combinacions i juntament amb la perícia dels jugadors es tradueixen en excel·lents jugades. En la 11a però, l’Albert no és prou IMPULSIU per trobar l’Scrabble de 86 punts que gairebé tothom abraça, autodescartant-se ja de la partida.

Una pausa per sopar, que ja arriben les pizzes. La classificació provisional en aquests moments catapulta la Marta liderant-la amb 611 punts i el Joan 2n a només 3 punts. Ben a prop, el Carles només se situa 3r amb 606 punts. Per sota dels 600 punts amb més de 550 punts hi ha el Juanjo, l’Adrià i el Víctor, potser encara amb alguna possibilitat. El Dani amb 523 punts pot tenir alguna esperança, tot i que remota, però la resta ja són fora de la partida.

La represa de la partida es fa amb un faristol molt més modest amb jugades sense grans trasbalsos. En la 13a ronda la Marta dóna el cop definitiu gairebé a la partida amb un Scrabble que no troben els seus perseguidors més immediats, el Joan i el Carles. Els altres que troben Scrabble són l’Isaac, el Dani i l’Albert, que estan prou lluny com per no representar massa perill. En les rondes 14a i 15a, la gran majoria dels jugadors sumen bones puntuacions amb pedres ben aprofitades, que es complementaran amb l’Scrabble de la 16a ronda perquè els capdavanters en la classificació el clissin sense problemes.

Ja al final de la partida, les tres darreres rondes són aprofitades sobretot pel Carles Cassanyes per agafar un bon avantatge sobre el Joan, que fins aquell moment anaven en un frec a frec molt igualat, col·locant-se en segona posició. La Marta Rovira, per la seva banda, es permet fer un 0 en la penúltima ronda, però la seva actuació ha estat tan bona que acabarà la partida com a Campiona de la Duplicada d’hivern de la temporada 2022-23, amb 974 punts sobre 1079 possibles, un impressionant 90% d’assoliment. Enhorabona!

Podeu seguir l’evolució de tots els jugadors, amb faristols, jugades, punts i percentatges assolits al final en la taula màgica.

Acabada la partida, és hora preparar el Nadal com cal, amb un brindis amb cava i torrons.

GALERIA D’IMATGES DE LA DUPLICADA D’HIVERN 2022-2023

Una merescuda pausa. L’hora de les pizzes…

I per acomiadar l’any… un brindis amb cava i torrons!

FELIÇ 2023!!!

Advertisement

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s