Va de Duplicades, la de Primavera i la d’Estiu del 2022

Veníem amb ganes de Scrabble i ens hi vam posar, tímidament, amb mascaretes el primer dia, amb aquell sentiment de culpa per si no estàvem fent bé les coses, per si ens estàvem precipitant.

Però aviat vam veure que la “normalitat” era possible i hi vam tornar. Això era setembre. Les nostres competicions regulars, la CUSCA i la Copa, marxaven a bon ritme entre els pocs que vam començar. A finals d’any ja competíem el gruix de jugadors habituals al Carpe Diem, entre taulers i lletres, però també entre cerveses i pizzes.

Ves per on que les circumstàncies extraordinàries pandèmiques ens havien apartat d’una de les modalitats més celebrades al nostre club: les duplicades. Érem pocs, però hi havia ganes, així que a l’abril vam conjurar-nos per fer la Duplicada de Primavera del 2022. Un de nosaltres havia d’aplacar les ànsies per jugar i dur les rendes de la partida, i aquesta vegada l’escollit fou l’Albert. La resta, el Moi, el Juanjo, el Dani, el Francesc, el Guillem i el Xavier es van acomodar per disputar-se ser el campió del torneig.

El faristol de la primera ronda no va donar per gaire i tots els participants van jugar gairebé els mateixos punts. La segona ronda va ser com un oasi de lletres combinables al qual van anar gairebé tots els jugadors a beure-hi; començava el cribratge amb ja algun despenjat. Les següents tres rondes, fins a la cinquena, els faristols albergaven lletres ingovernables i calia ser regular per mantenir-se, tot esperant millors vents que empenyessin les naus cap a direccions més fructíferes. I just entre les rondes 5 i 10 el que van proliferar van ser les jugades nul·les, repartides entre quatre jugadors. Només els més regulars es van salvar de la desfeta. El Xavier ostentava en la desena ronda el lideratge provisional gràcies als dos scrabbles que va aconseguir i que li van permetre seguir viu tot i una jugada nul·la. A només dos punts hi havia el Francesc, gràcies a no haver fet cap jugada nul·la i haver obtingut 4 millors jugades de ronda. El Dani, tot i haver fet 6 millors jugades, una jugada nul·la el penalitzava per fer-lo arribar en tercera posició. El Juanjo i el Moi van fer més jugades nul·les del necessari que juntament amb el Guillem que no va trobar cap Scrabble, acabaren ocupant les posicions darreres. Tot estava per decidir, encara, perquè les distàncies no eren insalvables, ni de bon tros.

Arribaren les pizzes i s’aturà la competició. En la represa el Juanjo es marcava una jugada magistral, mentre que el Guillem feia el seu primer 0 amb jugada nul·la. En cap de totes les rondes que quedaven es va aconseguir fer ni un Scrabble i el mèrit dels jugadors era sobreviure a faristols infames dels quals se n’havia d’extreure el màxim profit possible. A diferència de les primeres rondes, en aquestes van mitigar-se les jugades nul·les i les dues primeres posicions es van mantenir en un frec a frec constant, tan igualat que només els 9 punts de diferència a favor que va tenir el Francesc en la 17a ronda el van col·locar al lideratge ja fins al final del torneig. Es pot ben dir que la regularitat va fer que el campió de la Duplicada de Primavera 2022 fos en Francesc Gelabert, felicitats!

Aquí teniu la taula màgica que es descriu perfectament el desenvolupament de tota la partida.

GALERIA D’IMATGES

__________________________________________________________________

I com bé diu el seu significat, aquest any em volgut tornar a ser normals també amb l’altra Duplicada, la d’estiu, al mes de juny. En aquest cas, el mestre de cerimònies va ser l’Isaac que va venir expressament a dirigir magistralment la partida. De 6 participants que vam ser en la Duplicada de Primavera es van passar a 9 en la Duplicada d’Estiu, amb la incorporació del Joan, la Marta, l’Adrià i l’Albert, i amb l’única baixa del Moi respecte de la cita anterior.

Després d’unes tres primeres rondes sense gaire història, la quarta començava a marcar les primeres diferències, amb 3 jugades nul·les per al Guillem, la Marta i el Dani que contrastaven amb la millor jugada del Juanjo. La rèplica no es va fer esperar i en la 5a ronda en Xavier trobava l’únic Scrabble de tots els jugadors i feia així la jugada mestra. Però, sense dubte, la ronda diferencial que va significar el punt d’inflexió de la partida va ser la ronda 9. Amb un faristol esplèndid amb la Q i possibilitat de triple, l’Adrià, l’Albert, la Marta i el Juanjo van jugar un DESQUADRE que sobrepassava els 100 punts generosament. El Xavier i el Joan van fer jugada centenària, el Dani i el Guillem gairebé, mentre que el Francesc va trobar l’Scrabble però sense el premi de la centenària. I vet aquí que els que van jugar el DESQUADRE van quedar totalment desquadrats perquè la jugada és nul·la, perquè un verb tan habitual en comptabilitat no apareix al DISC. De sobrepassar els 100 punts a obtenir-ne 0 just en la ronda abans de la pausa per les pizzes, van quedar quatre jugadors ja descartats per endur-se el torneig. Si més no, havien de fer una remuntada massa espectacular amb jugades molt bones que la resta de jugadors no trobessin, altrament improbable.

Després de la pausa les jugades no rendien massa unes per sobre les altres i les diferències no eren massa destacables, tret d’una jugada mestra de la Marta en la ronda 16 i un 0 de l’Albert en la mateixa jugada. Al final de les 18 rondes que va durar aquest torneig el Xavier encapçalava la classificació definitiva amb una diferència molt significativa sobre el segon classificat, el Guillem. Així, en Xavier s’erigia en Campió de la Duplicada d’Estiu 2022. Felicitats!

La taula màgica que resumeix la Duplicada d’Estiu 2022

GALERIA D’IMATGES
El podi: en Guillem (2n), en Xavier (1r) i n’Adrià (3r)

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s