Lluís de Yzaguirre guanya el Campionat de Scrabble de Molins de Rei, memorial Rafel Canosa

El dissabte 10 de juliol vam fer el Campionat de Scrabble de Molins de Rei. Com ja hem comentat era un campionat que tenia molt de significat per al nostre club. D’una banda, pretenia ser un petit recobrament de l’activitat normal del club, que com en moltes altres entitats està trastocada o directament paralitzada per la pandèmia de la COVID-19 des del març de 2020. De l’altra, volia ser un acte en record d’en Rafel Canosa, membre del club de Scrabble i vinculat a tantes altres entitats de Molins de Rei com ara La Peni, de la qual era president.

Tenint en compte els condicionants vam creure que el millor lloc per a fer el campionat era la pista de La Peni, perquè era un espai a l’aire lliure que garantia fer l’activitat tenint en compte la situació de la pandèmia i, sobretot, perquè representava el millor lloc per a fer un acte en memòria d’en Rafel Canosa. En aquest punt hem d’agrair la col·laboració de La Peni que, des del primer moment ens va oferir el suport per a tirar endavant el campionat, no només amb l’espai sinó també amb material com ara cadires i pèrgoles. Aquí també cal agrair a l’Ajuntament de Molins, que va aportar les taules per a dur a terme el campionat, i a l’Agrupa, que també ens va deixar pèrgoles per a garantir que tindríem ombra durant tota la jornada, cosa ben necessària al juliol.

Tot i que l’evolució negativa de la pandèmia (un cop més) va planar per sobre del Campionat vam decidir mantenir-lo i, per tant, els divuit jugadors inscrits ens vam poder trobar a quarts de nou del matí per a començar a remenar lletres. Després d’unes paraules de benvinguda i de record dedicades al Rafel, cap a quarts d’onze es va fer el sorteig de la primera ronda i vam començar a remenar fitxes.

Després de tants mesos de parada de competicions de Scrabble, a banda dels jugadors del club molinenc, també van assistir al campionat d’altres localitats amb ganes de tornar a col·locar mots al tauler.

La primera ronda, a causa del retard d’un dels participants, només va consistir en vuit partides, que deixaven al final una classificació inicial amb vuit jugadors amb una victòria i que encapçalava la jugadora de l’Hospitalet Sayaka Kamikariya gràcies al diferencial de punts a favor. A partir d’aquesta primera ronda, el sistema suís faria que els jugadors continuessin enfrontant-se amb rivals amb el mateix nombre de victòries. Dels enfrontaments d’aquesta primera ronda cal destacar les dues primeres centenàries, un XOPARAS de 101 punts, de Martí Roé, i un ENSUTZI de 107, de Joan Montané.

Així, després de la segona ronda, ja només quedaven quadre jugadors amb dues victòries: Xavier Albons, Lluís de Yzaguirre, Albert Rodríguez i Adrià Maynés, seguits per deu jugadors més amb una victòria i, tancant la classificació, quatre jugadors que encara no havien estrenat la casella de victòries. En els enfrontaments d’aquesta segona ronda cal destacar els quatre scrabbles de Marta Rovira que la col·locava al capdavant de la classificació de jugador amb més bingos juntament amb en Joan Sans (amb un total de sis scrabbles).

La tercera i darrera ronda del matí, doncs, ja feia preveure que arribaríem a la pausa per a anar a dinar amb només dos jugadors invictes i, probablement, prepararia el terreny per a un enfrontament decisiu havent dinat. Efectivament, després d’una partida disputada i gràcies a una arrissada final Xavier Albons derrotava Albert Rodríguez amb una centenària (CAVADE(S)) i, per la seva banda, Lluís de Yzaguirre també superava Adrià Maynés. Per darrere dels dos jugadors invictes, quedaven set jugadors més amb dues victòries, encapçalats per Sayaka Kamikayira que es col·locava en tercera posició. Joan Sans, per la seva banda, amb quatre bingos més es col·locava al capdavant de la classificació de scrabbles amb deu en total. A més, també presentava credencials per al premi al mot de més punts amb un ENDINYAS de 109 punts.

Després de la tercera ronda arribava el moment d’anar a dinar. Com que els jugadors de Sabadell Joaquim i Martí Roé (pare i fill) només s’havien inscrit per a les partides del matí, vam aprofitar aquell moment per a fer la foto de grup dels participants del campionat. Cal destacar que en Martí (el jugador més jove del campionat) deixava el campionat en cinquena posició amb dues victòries i cinc bingos.

Després del dinar, que vam fer a la terrassa del restaurant de La Peni, van arribar les partides definitives.

A la taula 1 la partida dels dos jugadors invictes, Lluís de Yzaguirre i Xavier Albons, deixava De Yzaguirre al capdavant de la classificació amb quatre victòries. Per la seva banda, Sayaka Kamikariya pujava fins a la segona posició en derrotar Marta Rovira, que es mantenia en el primer lloc en nombre de scrabbles (empatada amb en Joan Sans amb 12 per cap). Albert Rodríguez, per la seva banda, recuperava posicions i es col·locava quart just per darrere de Xavier Albons.

La darrera ronda havia de definir la classificació definitiva. Un derrota de Lluís de Yzaguirre podia capgirar la classificació i permetre la victòria de Sayaka Kamikariya, si aconseguia la victòria davant Francesc Gelabert, atès que el diferencial de Kamikariya només tenia un punt menys que el De Yzaguirre. Xavier Albons i Albert Rodríguez també tenien opcions remotes perquè havien d’eixugar uns diferencials més importants. Al final, però, la victòria inapel·lable de Lluís de Yzaguirre el va deixar al capdavant, imbatut. En segon lloc va quedar Xavier Albons, que va derrotar Adrià Maynés. Marta Rovira completava el podi amb una victòria contundent davant Joan Sans, que li permetia eixugar els gairebé dos-cents punts de diferencial que tenia Francesc Gelabert abans de la ronda final.

De fet, en aquesta partida final, Marta Rovira també aconseguia el nombre més gran de scrabbles (16) i feia la paraula de més punts amb el nònuple DESPASSEU, de 176.

Com a cloenda del campionat només quedava la proclamació del campió i el repartiment de premis. Pel que fa als premis del campionat, cal indicar que la majoria van ser aportacions del web Regals originals, del nostre company Francesc Gelabert, que té un apartat de regals relacionats amb el món de l’Scrabble. El primer premi, però, també era molt especial: un joc complet de peces de Scrabble en fusta fetes a mà per Adrià Maynés.

Podi

Campió: Lluís de Yzaguirre

Segona posició: Xavier Albons

Tercera posició: Marta Rovira

Premis especials

Premi al mot de més punts: Marta Rovira

Premi al nombre de scrabbles: Joan Sans (13 scrabbles)

Seguint aquella tradició tan nostrada d’intentar repartir una mica els premis, vam concedir el premi al segon classificat de la categoria perquè el primer lloc corresponia a Marta Rovira (amb 16 bingos). I com que no hi pot haver repartiment de premis sense error, posteriorment vam adonar-nos que el premi hauria d’haver estat ex aequo per a Joan Sans i Sayaka Kamikariya, que també havia aconseguit 13 scrabbles.

Finalment, vam donar un premi especial al jugador del nostre club Jordi Places, que debutava en un campionat d’aquestes característiques.

Galeria de fotos del campionat

Classificació final

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s