Duplicada del Confinament: jugada 6

El faristol de la jugada 5 tenia el regal enverinat de l’escarràs i la NY, però la resta de peces no acabaven de deixar entreveure una jugada clara. En el cas de tenir una peça cara, la millor estratègia és cercar si hi ha cap casella multiplicadora a l’abast on poder posar-la.

A primer cop d’ull, una possibilitat és trobar una paraula que es pugui construir a la fila I per a aprofitar la casella doble de paraula amb la NY format el mot ANY, per exemple, amb mots com ara DINY o D(A)NY a I1, que permeten cobrar dues vegades el premi i aconseguir més de 40 punts.

La jugada encara es pot arrodonir més si s’aconsegueix allargar la paraula fins a la S per a aprofitar també la J de la columna 4. Això ho podem fer amb els adjectius (T)INYOS, (R)ENYOS, (G)INYOS que permeten combinar la O amb la J i arribar fins als 53 punts. Encara n’aconsegueix un més l’adjectiu D(A)NYOS en la mateixa posició.

Una altra de les estratègies, però, per a cobrar de manera doble el premi amb una lletra cara és mirar de col·locar-la en una casella de premi doble o triple de lletra i aconseguir d’arribar fins a una altra casella de premi de doble o triple de paraula.

En aquesta jugada, per exemple, això ho podem fer a la línia L, posant la NY a la casella L1 i intentat allargar el mot fins a la casella L4: NYI(NY)ES, NYO(NY)ES, NYO(QU)ES i NYO(R)ES (que fan 46 punts).

Encara, però, dona més punts posar la NY a la casella N10 i intentar fer un mot que arribi fins al premi doble de paraula d’N14. Gràcies a l’escarràs podem fer-ho mitjançant el mot CENYIDO(R), que és la jugada mestra amb 74 punts.

A veure què en surt de la sisena jugada:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close