N’Adrià Maynés s’emporta la 5a Duplicada d’Hivern 2018, del MiMaM

Dijous 10 de gener de 2019 va tenir lloc la 5a Duplicada d’Hivern del MiMaM (2018) que va significar la represa de l’activitat del club després de la pausa nadalenca.

—Un moment —diu ell amb un gest de dubte—. 5a Duplicada d’Hivern 2018?
—Sí —respon l’altre—.
—Però no la vau fer el 2019 —afegeix ell—?
—Sí, però l’hivern va començar el 2018 —respon l’altre amb seguretat.
—Ah —diu ell sense acabar d’esvair l’expressió de dubte del rostre—.
—Sí, bé. Queda una mica estrany fer una duplicada d’hivern 2018 el 2019, però abans era més estrany, perquè la fèiem a la tardor.

Aclarit el dubte, continuem la crònica. La convocatòria de la trobada era a les vuit a la saleta de dalt de la pizzeria Carpe Diem per a començar a muntar l’espai, col·locar taulers amb les fitxes corresponents i organitzar la part informàtica per a conduir la partida.

La responsabilitat de dirigir la duplicada la va assumir en Xavier Albons que es va posar al davant de l’ordinador per a posar el programa a punt. Cap a dos quarts de nou havien arribat tots els jugadors disposats a aconseguir el màxim de punts seguint les directrius dictades per l’Eliot. A banda de jugadors habituals de les trobades quinzenals (Adrià, Albert, Dani, Francesc, Juanjo, Rafel, Víctor) també comptàvem amb la presència dels ‘vendrellencs’ Marta Rovira i Joan Sans.

Val a dir que la partida va ser dura, car l’Eliot es va mostrar molt capriciós i no va permetre desenvolupar un joc gaire lluït. De fet, només va permetre fer tres scrabbles en tota la duplicada, tot i que no n’hi va haver cap d’impossible.

Amb un faristol inicial AENDJAT s’obria la partida. I aquest primer faristol permetia a n’Adrià distanciar-se amb la primera millor jugada única amb un JAENT de 40 punts (tot i que es va quedar a 2 punts de fer jugada magistral amb un AJAENT, que era la jugada màxima que permetia el faristol inicial).

A partir d’aquí la partida es va desenvolupar amb faristols poc generosos que com a molt van permetre les jugades destacades següents:

  • Jugades de puntuació màxima força generalitzades (per exemple, un ÇO unànime al tercer faristol, que amb un comas atorgava 64 punts; un altre comas amb la H que repartia també unànimement 52 punts entre HA i HO, o uns RAL·LIS o una CAL·LA que atorgava 28 punts als nou jugadors a la divuitena mà).
  • Tres scrabbles (una ROUREDA ben amagada que només va saber trobar en Dani a la setena mà, un ENROSQUEU que repartia 95 punts a cinc jugadors, i un COORDINA gairebé de darrera hora, a la dinovena mà, que va ser caçat per cinc jugadors tot i que n’hi va haver dos més que van fer un punt menys amb ACORDONI).
  • Quatre millors jugades úniques (el JAENT inicial de n’Adrià, un AZERI de 22 punts per a na Marta a la cinquena mà, un SALTAT de 17 punts per a n’Albert a la dissetena, i un GLAUC de 29 punts per a n’Adrià a la vintena mà final).
  • Tres jugades magistrals (a banda de la ROUREDA d’en Dani, un SENYEM de 40 punts per a na Marta a la onzena mà, i uns ITRIS de 26 punts per a en Juanjo a la quinzena).

Al final de les vint mans, la partida es va decidir en la darrera jugada. Dels dos jugadors que arribaven al final amb possibilitats de guanyar la partida, n’Albert va cometre un error fatal a l’hora d’anotar la darrera jugada (posant les coordenades d’una jugada i anotant una jugada diferent). Això combinat amb els 29 punts de la jugada final de n’Adrià va fer que assolís els 674 punts finals i superés n’Albert per 17 punts.

Com sempre, podeu consultar la taula amb tots els detalls de la partida. I a la nova pàgina de resum del nostre blog podeu consultar l’historial de totes les duplicades del MiMaM.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close