Participació del MiMaM al 8è Mundial de Scrabble en Català, a Manacor

El cap de setmana del 17 i 18 de novembre de 2018, un bon grapat de membres de Mots i Mes a Molins (MiMaM) van formar part de l’expedició continental que va desembarcar a Mallorca per a participar en la vuitena edició del Mundial de Scrabble en Català, en modalitat clàssica d’un contra un.

El repte d’aquest mundial era important perquè era la primera vegada que el mundial de Scrabble es feia fora del Principat de Catalunya i, per tant, també la primera vegada que s’organitzava a Mallorca. La fita que es volia assolir era que una bona delegació de jugadors del continent es decidís a agafar l’avió per a anar fins a Manacor i que la participació general no quedés per sota de les edicions anteriors.

Al final la delegació desplaçada des del continent va ser de 36 jugadors, i juntament amb els jugadors arribats d’Eivissa, Formentera i els residents a Mallorca va fer un total de 85 participants en un mundial de rècord.

Del MiMaM, hi vam anar cinc jugadors que habitualment remenem fitxes a les trobades quinzenals del club: Adrià Maynés, Albert Rodríguez, Francesc Gelabert, Isaac Asensio i Xavier Albons. A més a més, també hi vam retrobar altres jugadors que en algun moment han participat en les nostres trobades de joc (Àlex Abad, Joan Sans o Marta Rovira).

DsWrBbsXgAAbglE

Pel que fa al mundial, falten adjectius per a qualificar-lo adequadament. Si voleu fer-vos-en una idea, podeu llegir l’extraordinària crònica al web del mundial.

En relació amb la delegació molinenca, tot seguit us en fem un resum. Dins el palmarès del campionat, podem destacar el premi a la millor jugadora amb un BARRUF inferior a 1.200 punts, que va guanyar na Marta Rovira, que va acabar en 11a posició (amb set victòries de 10 partides). L’altre jugador de la delegació del MiMaM que va acabar amb 7 victòries va ser n’Albert Rodríguez (classificat en 13a posició final). Amb 6 victòries van quedar en Xavier Albons (16è classificat), n’Àlex Abad (20a posició) i n’Isaac Asensio (24a posició). Finalment, amb cinc victòries, trobem n’Adrià Maynés (30a posició), en Francesc Gelabert (39a posició) i en Joan Sans (43a posició). És força satisfactori remarcar que tots els jugadors relacionats amb el MiMaM van superar com a mínim el 50 % de victòries del campionat.

Pel que fa a la resta d’estadístiques del campionat, cal destacar que n’Àlex Abad va aconseguir la segona paraula més valuosa (MASCOTES, de 149 punts),  només un punt per sota del millor mot.

En la categoria de millor jugada amb L·L, la jugada més destacada d’un jugador del MiMaM va ser IL·LESA de na Marta Rovira (en 29a posició).

Pel que fa als scrabbles, na Marta Rovira també va quedar en 8a posició, amb 26 scrabbles.

En Xavier Albons va fer la quarta puntuació individual més alta en una partida (625 punts) i les tres millors partides amb puntuació conjunta també van tenir participació de jugadors del MiMaM: Marta Rovira contra Antoni Riera (1.051 punts en total), Magdalena Morell contra Àlex Abad (1.039 punts) i Marc Vigo contra Albert Rodríguez (1.033 punts).

Només podem afegir una dada estadística curiosa: no hi va haver cap empat en tot el campionat (és més, ha estat el primer dels vuit mundials disputats en què no hi ha hagut cap empat). Des del MiMaM, això només ho podem atribuir al fet que la nostra delegació no va tenir la participació del Moisès Solé, que ha via fet empats en els dos darrers mundials.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close