Una jornada de rècord amb dos ‘gelaberts’

La jornada del 3 de maig de 2018 la recordarem al MiMaM perquè va ser una jornada de rècord i perquè hi vam veure néixer una nova figura al món de l’Scrabble: el gelabert.

La trobada quinzenal s’havia convocat fent una crida a fer un cop gairebé definitiu a la competició de la Copa per a evitar que el final de temporada no ens enganxi amb la feina pendent. Els fats, però, no van ser favorables i al final no vam poder fer cap enfrontament d’un contra un i ens vam veure abocats a dedicar les rondes de joc a partides de CUSCA.

Al final en vam fer sis i, a banda de la primera, que va ser força discreta, a la resta es van produir una sèrie de fets curiosos:

  • En quatre de les partides hi va haver un jugador amb tripleta (és a dir, amb tres scrabbles) i en la darrera, un amb quatre: va ser n’Adrià Maynès que ens va visitar i es va estrenar com a jugador del MiMaM.
  • Quatre de les partides van acabar amb arrissada, on cal destacar, n’Albert Rodríguez, que en va fer dues, i en Moisès Solé, que va arreplegar 45 punts d’arrissada. (Per un punt no és el rècord de punts d’arrissada, ja que el mateix Moisès en va fer una altra al novembre amb 46.)
  • En tres partides hi va haver una centenària, on destaca en Xavier Albons, amb un A(P)ANYAREM de 134 punts.
  • També es va registrar la màxima puntuació d’un jugador en una partida de tres de la temporada, i la va aconseguir n’Adrià amb 419 punts.
  • Finalment, i com a colofó, cal destacar que hi va haver dos ‘gelaberts’.

I què coi és un ‘gelabert’?

Ja sabeu que el món de l’Scrabble és ple de terminologia característica que sovint és prou transparent (centenària, quàdruple, nònuple, zero). I d’altra que respon a una circumstància particular (senyors, arrissar, comas). Doncs, en la trobada del 3 de maig es va produir una circumstància que crèiem que calia destacar amb un nom especial; el fet que un jugador, en la mateixa partida, aconsegueixi una tripleta (és a dir, fer tres scrabbles), una centenària (és a dir, una jugada de 100 punts o més) i una arrissada (és a dir, cloure la partida amb un scrabble).

Poc després que n’Albert aconseguís aquesta combinació en la segona partida de la trobada, En Francesc Gelabert va opinar que era força improbable que es produís un altre cop aquesta circumstància, cosa que va rebatre en Xavier aconseguint també la mateixa combinació a la partida següent. Davant aquesta circumstància, en Dani Bardés va comentar que no quedaria gens malament batejar aquesta jugada amb el nom de gelabert. D’altra banda, un homenatge merescut a un jugador que fa una gran tasca en el món de l’Scrabble al Principat.

Així que ja ho sabeu, si un dia feu una tripleta, una centenària i una arrissada en una partida, haureu aconseguit fer un gelabert.

Foto de Gavin Allanwood a Unsplash

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close