1r Campionat Mundial de Scrabble Duplicat en Català

El dissabte 28 de novembre era un dia d’estrena grossa per al món de l’Scrabble en català. Per primer vegada s’organitzava un campionat mundial en català de Scrabble en modalitat duplicada i, per si no era prou l’estrena, per primera vegada un campionat mundial es desenvolupava simultàniament en dos punts del país: al Prat de Llobregat i a Manacor. Encara hi podríem afegir un tercer element d’estrena, ja que es va aprofitar la jornada per a presentar la nova Associació de Jugadors de Scrabble en Català (AJUSC), organitzadora del mundial.

El campionat va coronar Josep Maria Martí com a primer campió mundial de Scrabble en la modalitat duplicada, amb un podi que van completar Lluís de Yzaguirre, en segona posició, i Anna M. Genís, en tercera posició. Al web de l’AJUSC podeu accedir a les cròniques (també duplicades, evidentment).

IMGP0504_1286x965

Pel que fa als jugadors del nostre club, l’expedició molinenca, formada per n’Albert, en Moisès i en Xavier va sortir d’hora cap al Prat per a acabar de preparar la sala que havia d’acollir els jugadors que competien al continent. Allà es van trobar amb la resta de membres del club que participaven al mundial: els barcelonins Marta i Isaac. També van comparèixer ben aviat dos jugadors que passen els vespres de dijous remenant lletres al Mulei: el pratenc Francesc i el mataperenc Àlex.

IMGP0476_1286x965Poc després de dos quarts d’onze va començar la primera de les dues partides de què constava el campionat. La direcció del joc va anar a càrrec den Miquel Sesé, que a banda d’exercir de director també havia preparat les dues partides. La part tècnica de registre de dades en aquesta primera partida va anar a càrrec den Joan Montané.

La primera partida es va anar desenvolupant alhora a les dues seus sense gaires incidències destacables. El primer faristol de la partida (ACENPRT) duia amagat el primer homenatge de la jornada: PRATENC. A la jugada 7 ens esperava un altre homenatge adreçat a l’altra seu del mundial: el faristol AACIMNO, combinat amb una R del tauler permetia formar el mot MANACORI.

IMGP0492_1286x965Al llarg de divuit jugades es van anar succeint scrabbles (alguns de caçats i d’altres no) i algun zero cruel. En cinc ocasions, n’Albert, n’Àlex, n’Isaac i en Xavier van aconseguir fer la millor jugada de puntuació màxima; una de les quals, a més, va ser jugada magistral (és a dir, cap més jugador del campionat no la va fer: la va aconseguir en Xavier jugant un INVENÇUT que ningú més no es va atrevir a jugar.

Cap a quarts de dues del migdia va acabar aquesta primera partida, que va deixar na Marta Rovira en tercera posició amb 781 punts; n’Albert Rodríguez,vuitè amb 738; n’Àlex Abad, dotzè amb 693; en Moisès Solé, divuitè amb 629; n’Isaac Asensio, dinovè amb 621; en Xavier Albons, vint-i-cinquè amb 603, i en Francesc Gelabert, vint-i-vuitè amb 559.

IMGP0482_1286x965Cap a les dues van fer la pausa per a dinar i els jugadors van canviar les lletres i els faristols per un cobert i un plat per a agafar forces amb vista a la segona i definitiva partida de la tarda.

A les quatre es va reprendre la competició. En aquesta ocasió la direcció del joc continuava a càrrec den Miquel Sesé, però en la introducció de dades en Francesc Gelabert va prendre el relleu. El faristol inicial tornava a regalar un homenatge: amb les lletres ADIMNUL permetia jugar l’scrabble MUNDIAL que només cinc jugadors no van aconseguir trobar (ben a desgrat seu). En aquesta segona partida, en Moisès i en Xavier van aconseguir fer la jugada de puntuació màxima en vuit ocasions. En aquest cas el Moisès també va fer una jugada magistral.

Després de divuit jugades més, la segona partida va deixar els nostres jugadors en les posicions següents: Xavier Albons, cinquè amb 824 punts; Moisès Solé, vuitè amb 797; Àlex Abad, dissetè amb 723; Marta Rovira, vint-i-unena amb 706, i Isaac Asensio, trenta-cinquè amb 628 (en Francesc, com ja hem dit, no va jugar aquesta segona partida, ja que era l’encarregat d’introduir les jugades a l’ordinador).

Al final de les dues partides, la classificació final dels nostres jugadors va ser la següent:

  • Marta Rovira: 7a
  • Moisès Solé: 9è
  • Àlex Abad: 12è
  • Xavier Albons: 13è
  • Albert Rodríguez: 18è
  • Isaac Asensio: 31è
  • Francesc Gelabert: 45è (va quedar el segon entre els jugadors que només havien fet una partida)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close