La Duplicada de Scrabble en català, una realitat.

I l’experiment va prendre forma. Vam estrenar tauler gegant, vam distribuir les taules, just enfront, vam preparar els estris informàtics per al recompte de punts, estaven enllestits els diferents formularis, tot a punt per començar la “Duplicada Popular de Scrabble en Català” a Molins de Rei.

A  les cinc de la tarda la plaça del mercat era ben buida. “Mala hora”, deien uns, “però és que juga el Barça”, els altres. Sigui com sigui, no és joc que atragui masses, i a més no és gaire conegut. Finalment, arribà un grup de joves de 15 i 16 anys als quals havia fet crida el CPNL. Malgrat l’hora, l’amenaça del temps, i la incomoditat de no disposar de cadires (amb les quals sí hi comptàvem) la partida duplicada es va iniciar. Alguns dels presents no havien jugat mai a l’scrabble, per la qual cosa es va fer una petita introducció. I ja se sap, en poc temps s’havien d’explicar moltes coses, tot i cenyir-nos a les bàsiques. Els dubtes inicials es van anar dissolent a mesura que la partida avançava. punt per començar la “Duplicada Popular de Scrabble en Català” a Molins de Rei.

Aquesta primera partida duplicada de scrabble a Molins ens ha servit per donar-nos a conèixer més, no en va la gent s’aturava encuriosida per veure què s’hi coïa en aquella plaça. El grup de joves era prou ampli com per què s’ajuntessin en parelles, fins i tot en trios; una forma de mirar de trobar la millor jugada possible.

La valoració de l’èxit en aquesta primera duplicada cal mesurar-la amb modèstia. No hi hagué una gran afluència, fet que va permetre l’organització assumir millor les jugades dels presents. Un increment important de jugadors hagués saturat els “comptadors” de punts. Això ens permetrà millorar el sistema de cara a la propera duplicada. No obstant això, si tenim en compte que els nois i noies que van participar s’ho van passar prou bé, i que estaven jugant a un joc de taula clàssic, i no pas a cap “maquineta”, podem donar-nos per satisfets. Igualment, pensem que és important crear dubtes amb la llengua: “aquesta paraula és bona?”, “això no sé si s’escriu així o aixà”, “diria que això en català no val”… dubtes, dèiem,  que creen l’estímul de resoldre’ls i, per tant, de millorar el coneixement del nostre codi de comunicació.

A continuació podreu consultar les jugades de tots els participants. Hem de dir que per ser una primera vegada, hi ha hagut un nivell prou alt, i que en moltes ocasions s’ha pogut localitzar l’scrabble camuflat, o fins i tot millorar la jugada del màster. Per tant, es pot dir que a Molins de Rei hi ha una pedrera prou bona i amb un potencial a tenir en compte per a les futures generacions de jugadors de scrabble en català:

DUPLICADA SANT JORDI 2012 . Aquí podreu veure el desenvolupament de la partida del màster.

També us volem deixar algunes imatges de l’activitat:

Que no faltin formularis!
Que no faltin formularis!
Concentrades
No ho acabo de veure clar
La de la punta... no em veu i no em podrà copiar
Els dubtes sempre hi són presents
Vaja, els de la tele!

Una resposta a “La Duplicada de Scrabble en català, una realitat.

Deixa un comentari